Jóféle dolog, nemrég csináltunk megint, sok fogyott belőle nagyon! Szinte bármilyen ital illik hozzá szerencsére :)
Mi kell bele:
- darálthús (jó minőségű marha - mással ne is próbálkozz, mert kiröhögnek)
- só, bors
- fűszervaj
- hamburger zsömle
- zöldség (hagyma, saláta, paradicsom, uborka meg még ha valami extra ingerenciája van valakinek, akkor az)
- dresszing :) : kecsap, majonéz, mustár
- sajt (cseddár)
hogy kell csinálni?
Hát Tesókán ez nem túl nehéz:)
Kb. 12,5 dkg hús ad ki egy normál méretű pogácsát. a húst megborsozod és megsózod, érzéssel csak, aztán golyókat formálsz belőle. Tudod Öcsém, mint régen a hógolyót! Egy kb. körömnyi fűszervajat nyomj a közepébe, aztán lehet lapítani. 2 deszka között okos, de lehet kézzel is. Kb. 1 cm vastag lepény legyen, és lehet sütni. Lehet serpenyőben vagy hotpenben is, de azért grillen az igazi. Sütés módtól függően változó az elkészülési idő, szerintem ha nem vagy teljesen degenerált, akkor ezt az első után érezni fogod. Mielőtt levennéd, tedd rá a sajtot, de csak annyi időre, hogy ráolvadjon.
A kész húst beteszed a kettévágott zsemlébe opcionálisan pakolsz a hozzávalókból, amit szeretsz és nyomsz kecsapmajonézmustárt aztán hajrá!