kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

Hambi

2011.07.22. 15:26 rákvadász

Jóféle dolog, nemrég csináltunk megint, sok fogyott belőle nagyon! Szinte bármilyen ital illik hozzá szerencsére :)

Mi kell bele:

- darálthús (jó minőségű marha - mással ne is próbálkozz, mert kiröhögnek)

- só, bors

- fűszervaj

- hamburger zsömle

- zöldség (hagyma, saláta, paradicsom, uborka meg még ha valami extra ingerenciája van valakinek, akkor az)

- dresszing :) : kecsap, majonéz, mustár

- sajt (cseddár)

hogy kell csinálni?

Hát Tesókán ez nem túl nehéz:)

Kb. 12,5 dkg hús ad ki egy normál méretű pogácsát. a húst megborsozod és megsózod, érzéssel csak, aztán golyókat formálsz belőle. Tudod Öcsém, mint régen a hógolyót! Egy kb. körömnyi fűszervajat nyomj a közepébe, aztán lehet lapítani. 2 deszka között okos, de lehet kézzel is. Kb. 1 cm vastag lepény legyen, és lehet sütni. Lehet serpenyőben vagy hotpenben is, de azért grillen az igazi. Sütés módtól függően változó az elkészülési idő, szerintem ha nem vagy teljesen degenerált, akkor ezt az első után érezni fogod. Mielőtt levennéd, tedd rá a sajtot, de csak annyi időre, hogy ráolvadjon.

A kész húst beteszed a kettévágott zsemlébe opcionálisan pakolsz a hozzávalókból, amit szeretsz és nyomsz kecsapmajonézmustárt aztán hajrá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr473089242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása