kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

Húsvéti "pálcikás" bárány-karaj

2013.04.04. 06:00 Darvászó Koppány

Agnus Dei.

Hát igen, megint itt a Húsvét, csak ezúttal nem a Nyuszi jött, hanem a kibaszott Mikulás, így megint itt volt az ideje a kinti hóviharok közepette főzni egy nem gyengét.

A választás ezúttal a bárnysültre esett, már csak azért is, hogy legalább valami hangulat meglegyen, mert idén nem volt az udvarról beszűrődő boldog gyerekricsaj, pirostojás-keresés a friss fűben, meg más effélék, csak a kurva hó verte a palatetőt, passzmegh! Miután a klasszikus szombat este rommá zabáltuk magunkat, vasárnap a vörösbortól csak enyhén zúgó fejjel neki lehetett állni összerakni a tzematikát. A beszerzési forrás szigorúan "gáljózsi", azt ugye mondanom sem kell?! Nem kell megijedni attól, hogy a mandró elköltözött a csiribiri hegyvidékközpontba, ez csak annyit tesz a szokásos üzletmenetre, hogy az Ő vevőin kívül nem kell más parasztokkal, banyatankos mammerekkel, KGST indiánokkal és más efféle kellemes társasággal közelharcot folytatni a szajréért, tudniillik abba a nyomorult hodályba épkézláb ember be nem teszi a lábát, hacsak nem akar jó minőségű húst venni. Mi pontosan ezt tettük. Mondjuk ez a fogás pont nem olcsó, de a végeredmény megéri a befektetett tőkét, azt garantálom! Szóval Józsitól kérjél pálcikás bárány karajt, ha nem valami ilyesmit akar adni, akkor horkanj rá (nem fog megtörténni)

IMG-20130331-WA0001.jpg

Előző nap semmit nem kell vele csinálni, nyugodtan bebaszhatsz, az a jó benne, hogy ráérsz reggel, zúgó fejjel bepácolni. Következőképpen csinálod. Fogod a fokhagymát (ízlés szerint, én mint mondottam, kurvára csipojázom, így mehet simán 4-5 gerezd), kakukkfüvet, rozmaringot (bárányhoz alap, ne spórolj ezzel sem, tesó!), illetve a jó minőségű olivaolajat (viszont mivel sütni fogsz vele, nem kell extra-szűz legyen) és mozsárban (csicskáknak botmixer vagy turmixgép) és kőkeményen összezúzod. Só, bors még nincs, ne hibázz, ez csak a pác! Ha túl hamar megsózod a húst, kiengedi az összes levét, te meg nyammoghatsz rajta, mint duplaminimálos devizahiteles a végtörlesztésen! Ha kész a trutyi, egyesével bekened vele a húsokat, vigyázz, mindenhova jusson! Fontos, hogy jó olajos legyen a pác, mert ebben az olajban fogod kisütni a bárányt. Kb. 3 órát kell hagyni állni a pácban, ezután jön az egyszerűbb fázis. A pokol tüzével megegyező forróságúra felforralsz egy serpenyőt, de olajat nem öntesz bele! Az olajos pácban áztatott húsokat bekúrod a serpenyőbe, és oldalanként (!) 2-3 percig sütöd. Kb. így kell kinéznie

DSC_0250.jpg

Most lehet sózni, borsozni, de csak óvatosan! A pác elég fűszeres, nem kell tönkrebaszni a bárány zsenge ízét. Ha kész vagy az összessel (elég pepecselős sajnos, mert kicsik a karajok - fejenként legalább 5-6 darabbal számolj! -, de egyszerre 2-3-nál nem tudsz többet csinálni) a serpenyőben maradt olajon piríts fokhagymát és lilahagymát, hidd el van értelme, csak vágd jó apróra. Ha megvagy, az összes húst be egy tepsibe, rá a megmaradt olajat (ha kevés, pótold ki, jót tesz!) mellé még fokhagyma és a sült lilahagyma. Az egészet be a sütőbe, 5-10 percre 160-180 fokon. Készen is vagy. A körettel nem kell sokat baszódni, valami saláta pont megteszi, hardcore arcok tolíthatnak mellé sültkrumplit (lásd kép:).

Áldott, békés Húsvétot mindenkinek!:)

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét bárány karaj

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr55193862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása