kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

Húsvét

2011.04.19. 10:37 Darvászó Koppány

Hát igen, tesókáim, egy ilyen társaság és egy ilyen blog nem mehet el szó nélkül a zabálás nemzeti ünnepe, a diéta Waterlooja, a fitnesz Sztálingrádja, a csodálatos Húsvét mellett.

Mivel a Nagyhétben vagyunk, és nekem már most összefut a nyál a számban, ha arra a pusztításra gondolok, amit szombat este fogok az asztalnál végezni, gondoltam pár szóban megosztom, minek is KELL ott lennie Krisztus Urunk feltámadása örömére elköltött lakomán az asztalon.

Sonka. Sok,nem kevés. Minden húsvéti vacsora alapvető kelléke. Ezen ne spóroljatok, töki. Ha madarasban, kék-fehérben veszed a sonkát, akkor ne olvass tovább. Amit 500 HUF/kg-ért kapsz az NEM hús. Az halliszt, meg kötőszövet összedarálva, fagyállóval tartósítva, passzmegh! Inkább igyál meg két vodkával meg 2 malátaszörppel kevesebbet, de a sonkát vedd meg a piacon!Te is, a májad is jobban fog járni, hidd el. A csúcs természetesen a vidéki rokonoktól beszerzett hazai, városi proliknak (mint én is) meg irány a Nagycsarnok, vagy a Fény utca. Kötözött, füstölt, paraszt sonka. Sok mustárral, minél csípősebben, ez az élet!

Kolbász. Szintén alap. Nem Ferencz József márkájú! Én szeretem, ha van ereje is a kolbinak, de a fehérnép rinyálása végső soron lehet mentség arra, hogy ne csípőst vegyél. Mindenképpen száraz parasztkolbászt javasolok.

Főtt tojás. Gecisok. Minél több. Mindig ez fogy el legelőször. Ugye külön nem kell elmagyarázni, hogy készül?:)

Torma. Vegyél fel napszemüveget mielőtt elkezded reszelni, tesó, mert garantáltan le fogsz szomorodni, kifolyik a szemed, mint hőbörgő tüntetőnek 2006 őszén a gergényi fingban! Ha mégsem, akkor valamit elbasztál, és yam-yam gyökeret vettél. Ha nem csíp, nem ér semmit!

Nálunk újabban - imperialista, kozmopolita, karvalytőkés család lévén - szokott lenni wasabi is, odabasz, ahogy rápumpálod a sonkára, és gőz jön ki a füleden, tűz a pofádból. Szeretem, ha a húsvéti sonka csíp egy kicsit...

Mustár. Amikor úgy gondolod, elég a mennyiség amit vettél, akkor vegyél még egyszer annyit. Akkor lesz pont jó. Csípős mustárok közül személyes kedvencem az angol Colman's, kis szépséghibája, hogy ki a gyártó, de porból vízzel kikeverve, annyira odabasz, hogy űberelhetetlen.

Fehér kenyér. Ropogós héjjal, puha béllel. Nem előre szeletelt, nem teljes kiőrlésű! Nem tartós! Nem hárommagos, nem light! Teccikérteni? Haladóknak kalács, sima, nyilván nem kakaós.

Zöldségek. Nomost azt be kell valljam, nem vagyok óriási rajongójuk, de a húsvéti zabálás zöldpaprika (csípős!!!), retek, szeletelt répa, fehérrépa, paprika nélkül kb annyit ér, mint az alkoholmentes sör, meg a guminő. Az tudjuk mennyi...

Gecisok vörösbor! Gondolom ezt sem kell külön magyarázni. Ha nem vagy nagyon burzsuj, vagy nem húzol minden este árpádsávos, turulos pizsamát, vehetsz külföldit is, van olyan jó, mint a hasonló magyar minőség, csak jóval olcsóbb, amellett, hogy ide úsztatják a fél világon keresztül. A Bortársaságnál nagyon jókat lehet kifogni.

Desszert. Na ez az, amikorra én már annyit eszek, hogy alig bírom legyűrni. Éppen ezért nem is igen releváns. Legyen az, hogy mindenki leírja kommentben, hogy náluk mi szokott lenni.

Áldott, békés Húsvétot mindenkinek!

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr312839082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2011.04.19. 10:45:15

@KGeri:
Tudom, bazzeg, Neked a december 6-a is TÉLAPÓ!:)))

KGeri 2011.04.19. 10:45:33

Egyébként a parasztsonka szerintem jobb mint a kötözött, mert a kötözöttbe raknak minden mást is (jobb helyen csak más húst, rosszabb helyen meg még mást is). Az egybe sonkán nem tudnak okoskodni.

KGeri 2011.04.19. 11:17:48

Najó, teljesen amatőr vagy, ki eszik már kolbászt ilyenkor?:-))
Colhamn's mustár, pffff...
Angol csípős mustár az igazi :-))
Zöldségekből pedig kimaradt az elmaradhatatlan: retek (nem az ami a lábadon van) és az újhagyma!!
Láááááááááááááááámaaaaaaaaaa:-)))

(Dejó trollkodni:-)

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2011.04.19. 11:20:44

@KGeri:
Te főfasz!
A kolbász teljesen alap, aki nem eszik húsvétkor, nem ember!A colman's mustár angol, te szerencsétlen. A retek meg ott van, mossad ki a csipát a szemedből! Hagymát meg zabáljanak az ilyen büdöspofájúak, mint Te!:)

KGeri 2011.04.19. 11:25:42

@Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-)
süti beállítások módosítása