Kötelező darab! Sokszor eszünk ilyet, úgyhogy kitapasztaltuk hogy lehet a legjobban megcsinálni.
Kell hozzá egy ilyen:
persze lehet más fajta sütővel is próbálkozni, csak nem érdemes :)
nézzük mi kell még hozzá:
- kenyér
- párizsi/valami gépsonkaszerű
- kolbász. házi. finom. jó, ha nem túl kemény
- sajt. trapista/pannónia/cheddar - igazából amelyiket szereted
- krémsajt - jó hozzá a csípőspaprikás medve
- lilahagyma
- vaj/margarin - na itt aztán pont tökmindegy, hogy melyik
- bors
- mustár
hogy áll össze:
párizsit (vagy más felvágottat, de még a virsli is jó!), kolbászt, hagymát le kell darálni. ez mehet sima húsdarálóval, vagy ha modern vagy, akkor ilyen szecskagéppel is lehet. ehhez a masszához kell nyomni mustárt, hozzákeverni a krémsajtot. meg borsozd is meg. még egyszer jól keverd össze, hogy teljesen összeálljanak az ízek! ha 1 nappal a megevés előtt összerakod a krémet ás utána 1 estét hagyod állni a hűtőben, igazi király vagy!
ha jó a krém, márt nyert ügyed van, innen nehéz elbaszni.
bedugod a sütőt, hogy jól melegedjen fel, pörgesse csak a villanyórát!
kenyeret felvág, megvajaz (ugye, hogy mindegy, hogy most vaj, vagy margarin-e - pont nem érzed egyik ízét se)
vajra mehet a krém, aztán be a fűtőszál alá!
ha elkezd izzadni és keményedik, akkor ráteheted a sajtot. ez ráolvad és kész.
ki kecsap, aztán hajrá!
igen, sört lehet hozzá inni!