kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

melegszendó

2011.04.13. 18:53 rákvadász

Kötelező darab! Sokszor eszünk ilyet, úgyhogy kitapasztaltuk hogy lehet a legjobban megcsinálni.

Kell hozzá egy ilyen:

 

persze lehet más fajta sütővel is próbálkozni, csak nem érdemes :)

nézzük mi kell még hozzá:

  • kenyér
  • párizsi/valami gépsonkaszerű
  • kolbász. házi. finom. jó, ha nem túl kemény
  • sajt. trapista/pannónia/cheddar - igazából amelyiket szereted
  • krémsajt - jó hozzá a csípőspaprikás medve
  • lilahagyma
  • vaj/margarin - na itt aztán pont tökmindegy, hogy melyik
  • bors
  • mustár

 hogy áll össze:

párizsit (vagy más felvágottat, de még a virsli is jó!), kolbászt, hagymát le kell darálni. ez mehet sima húsdarálóval, vagy ha modern vagy, akkor ilyen szecskagéppel is lehet. ehhez a masszához kell nyomni mustárt, hozzákeverni a krémsajtot. meg borsozd is meg. még egyszer jól keverd össze, hogy teljesen összeálljanak az ízek! ha 1 nappal a megevés előtt összerakod a krémet ás utána 1 estét hagyod állni a hűtőben, igazi király vagy!

ha jó a krém, márt nyert ügyed van, innen nehéz elbaszni.

bedugod a sütőt, hogy jól melegedjen fel, pörgesse csak a villanyórát!

kenyeret felvág, megvajaz (ugye, hogy mindegy, hogy most vaj, vagy margarin-e - pont nem érzed egyik ízét se)

vajra mehet a krém, aztán be a fűtőszál alá!

ha elkezd izzadni és keményedik, akkor ráteheted a sajtot. ez ráolvad és kész.

ki kecsap, aztán hajrá!

igen, sört lehet hozzá inni!



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr742823807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása