kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

Lecsó

2011.08.13. 06:00 Darvászó Koppány

No igen. Lecsó bazzdmeg. Nem könnyű. Nem vega! Nem "lájt", zsíros és nehéz. Férfi-étel, nyárra.

Van, aki ezerarcú lecsónak hívja, az "ahány ház, annyi szokás" bullshitet pedig el sem sütöm, annyira rühellem az ilyen modors szar mondásokat. Mindenesetre én a saját verziómat írom le (12 emberre, bográcsban), tesókáim, aztán kommentekben mehet az okosítás, hogy ki hogyan merre-meddig mivel.

Úgy kezdődik minden, hogy telebaszod a bográcsot zsírral. Felejtsd el az Omega3-at! Ez nem az az étel. Utána igyál. Vágj fel kb. 40 dkg kolozsvári szalonnát, és dobd a zsírba. Minél zsírosabb annál kevesebb zsír kell még hozzá, mondjuk ha eddig magadtól nem jutottál el, akkor hagyd is abba. Kúrd fel az egész cuccot a tűz fölé, fontos, hogy ebben a fázisban még irgalmatlanul lobogjon, a parázs ehhez kevés (vagy bele kellene rakni a bográcsot:). Utána igyál. Legalább 6 nagy fej vöröshagymát vágjál fel (nyilván vágasd fel a társaság hölgy tagjaival), nem kell apróra, ez nem egy flancos mártás lesz, papa! Minél több hagyma, annál sűrűbb, szaftosabb, csak hát ugye nem mindenkinek bírja a gyomra (mondjuk az is itt hagyhatja abba az olvasást). Ha a hagyma már üveges

(nagyjából így kellene kinéznie) akkor szórjad meg valami jóféle, nem téglaporból készült, őrült piros paprikával. Ha bírod a gyűrődést, mehet rá a csípős, de az édes nemes is megfelel. Ne legyen teljesen piros a massza, maradjon meg benne a paprikán kívül a többi szín is! Gecigyors legyél, tesó, mint a zsírozott villám, mert baszott hamar odakap, aztán mehetsz sírós hangon panaszkodni a spanoknak, hogy elbasztad, mint a kormányszóvivő egy 20ft-os benzin és svájci frank drágulás után. Miután összekeverted a paprikát és a hagymás-szalonnás cuccot (kb. 2 keverésre van időd, mielőtt leég a gecibe), azonnal zúdítsad rá a 4kg karikára vágott paprikát (teljesen mindegy milyet veszel, de külön lecsópaprika is kapható, ugye). Én itt rakom bele a méregzöld hegyes erőset is, 2db-ot tuti elbír, még ha rinyálnak is a nők. Kis (fél vizespohár, ne sokat tényleg, ez nem paprika leves pásszmegh!) vizet öntsél utána, jól kavard össze azzal, ami eddig a bográcsban volt - ehhez ha nem is IFA-kar, de azért kell némi erő - után igyál. Kavard meg 1-2 percenként, ennek se tesz jót, ha odapörkölöd. Ha azt látod, hogy a paprika kezd kissé megfonnyadni, átlátszó lenni, borítsál hozzá 2kg (az arány mindig feles a paprikával!) összevágott (én gerezdekre szoktam, de ez is mindegy igazából) nem génkezelt paradicsomot, és kavard össze azzal is az egészet. Utána igyál. Só, bors csak most! Vigyázz a sóval, én többször is elbasztam már ezzel, kevés elég, a végén könnyű mindenkinek magának pótolni. A sótól a paradicsom levet ereszt - ha van neki és nem valami műanyag kékfehér fost sózott rád a banya a piacon - így több vizet már ne is rakj alá. Nagyjából fél óra főzés 1-2 cigi és pár pohár bor után küldheted a cuccba bele a 4 szál karikára vágott száraz (!!!) parasztkolbászt. Az se baj, ha csíp kicsit. A lecsókolbászt felejtsd el, az egy kalap szamócát sem ér! Kevergesd a cuccot, mostmár nem kell olyan intenzíven. További 15-20 perc után valahogy így kellene kinéznie.

Ezután fogod a 6 pár, előre felkarikázott virslit és beledobod. Nem műbőrös, nem Orsi! Ugye ezt nem kell külön magyarázni? Utána igyál. 5-10 perc alatt a virsli is királyul megpuhul, úgyhogy utánaküldheted a 8 összekevert tojást. Csak úgy készítsd elő, mintha rántottát csinálnál. Pár jó nagy keverés (ha semmit sem kúrtál el eddig, akkor már könnyű, mert jó az állaga, se nem sűrű, se nem túl leveses) és le is veheted a bográcsot a tűzről. És akkor jön az, amitől elsőre mindenki fintorog, hitetlenkedik, meg nem érti, utána viszont fényesre nyalja a tányért, mint vak koldus a tepsit. 2 nagy doboz tejfölt (nagy zsírtartalmú, nem az a tejfölnek csúfolt "lájt" fos!) belekeversz. Bizony, bizony, jól olvastad, tejföl. Iszonyú plusszt tud adni a lecsónak, krémes lesz tőle, és kissé nyugtatja az igencsak durva ízeket. Utána igyál. Sokat!

Mellé rengeteg házi fehérkenyér, további opcionális csípős cucc - "szaros" (erős) pista ajánlott - és valamilyen finom fehérbor dukál. Az viszont nem baj, ha másnap reggel több wc van a birtokon, azt garantálom, hogy meg fog ugrani ébredés után a kereslet:)

 

1 komment

Címkék: nyár paradicsom paprika piálás bogrács

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr513150114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.06.29. 22:42:57

Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pedig napokig elég lehet.. www.ujsagomat.hu/auchan/hipermarket-akcios-ujsag-csutortoktol-27-06-2019/ én itt megnéztem,h mennyiből jönne ki egy kis bográcsozás :)
süti beállítások módosítása