kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

marhapöci

2011.04.04. 20:50 rákvadász

A zelső: tulajdonképpen ötletadó is egyben, a megírása után merült fel ennek a blognak a létszükséglete :)

Ami kell bele:
- marhalábszár (más szóba se jöhet!) zsír, ín nagyrésze levagdosva, de azért maradjon rajta, mert úgyis belefő és csak javít az ízén. vágd a húst kis kockákra, hogy ne kelljen 5 órán keresztül főzni
- zsír. ugye nem kell magyaráznom. NEM olaj!
- hagyma. sok. kétszer annyi, mint gondolnád. ezen mindig mindenkivel vitatkoznom kell, mert mások szerint én túl sokat akarok tenni, de aztán persze, amikor fényesre nyaldossák a bogrács alját, akkor persze de jó, hogy ilyen szaftos lett... van, aki azt mondja, hogy annyi kg hagyma, amennyi a hús, de ezt azért én is túlzásnak tartom. kb. a hús fele jó lesz. úgyis szétfő, meg ebből lesz a jó szaft.
- fokhagyma. csak az íze kedvéért. pár gerezd. szétfő a g***-be, de azért javít az ízen.
- pirospaprika. minőségi, nem ólmozott :)
- paradicsom. igazi. nem izraeli, ha csak olyan van, akkor inkább pár db jó aranyfácán sűrített paradicsom konzerv (kicsi) is megteszi. 2-3 konzerv szerintem ok.
- hegyeserős. na ezzel óvatosan, mert ahogy szétfő, az egészet k******-ra becsípősíti. ez a főzéssel ugyan enyhül, de azért okosan. inkább a végén még rákanalazol 1 kanál erőspistát, ha olyan a társaság. ha érted, hogy mondom :)
- beledobhatsz 1 tv paprikát is ha van otthon
- bors. őrölt. alap
-  vegeta. tudom, szentségtörésnek tűnik, de nem az. ne mondd el, hogy tettél bele, de mindenki örülni fog neki
- só. na ezzel okosan! se a hagymát, se a húst ne sózd be előre, mert akkor levet ereszetenek sütéskor és a főzés első fázisát ez elk**-ja. kezdő hiba, nem végzetes, de azért ne fuss bele.
- vörösbor. száraz. sok. 1 üveg. ugynaz, mint a hagymánál: okoskodnak, hogy kevés kell, de nem. sok kell.
- gomba. ha a vége előtt fél órával beledobsz párat, csak jót tesz az ízének. lehet szárított is, ha az van.
- krumpli. na ez nem kell. aki a marhapöcibe krumplit tesz, az nem ember.

és akkor a főzés:
- hagyma megpucol, felvág
- hús felvág
- zsíron megsütöd a hagymát és a húst. ha van nagyobb serpenyő, abban jobb, mint a fazék alját kapargatni. lehet egyben is, külön is, tök mindegy.
- amikor azt látod, hogy rendesen megsült a hús - minden oldal rendesen fehér, akkor sózd meg.
- levet ereszt és ebben főzöd.
- jöhet a pirospaprika. mindenképp akkor tedd bele, amikor már van leve, nehogy leégjen. az íznek tökmindegy, én nem hiszek abban, hogy ezt sütni kéne. szóval paprika bele. jó sok, legyen csak színe!
- bor, több, mint a fele bele
- paradicsom v. konzerv bele
- fokhagyma bele
- paprika és hegyesrős bele
- vegeta bele (1 kiskanál)
- bors bele
- ezt most hagyod, had főjön. itt már lehet kóstolni, a lének jó íze lesz.
- ahogy a lé fő el, vízzel pótold. mindig csak kevéssel, kb 1 deci, mert így lesz jó pörköltes a vége. ha sokat teszel egyszerre, akkor leveses lesz és az nem az igazi
- szerintem most még kell bele só és bors
- főzés tovább
- kevergesd More gyakran, mert van egy jó tulajdonsága, hogy könnyen le tud égni. erre tényleg figyelj, főleg a vége felé, mert nagy bosszúság lehet
- amikor már jónak tűnik, dobd bele a gombát és adj neki még fél órát.
- amikor azt gondolod, hogy az utolsó adag vizet adnád neki, akkor inkább a bor másik felét töltsd bele, ez is sokat hozzátesz az ízhez.

ha van rá időd, főzd meg egy nappal előtte és a vendégeknek csak melegítsd fel. 1 éjszaka alatt úgy összeérnek az ízek, hogy mindenki téged dícsér majd.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr352800033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása