kik is és miért?

Szeretünk enni. meg inni. és mulatni is :) Olvassatok, főzzetek, mi is ezt csináljuk és nekünk általában jó! Sosem vagyunk PC-k, ezért itt és most és utoljára elnézést. Ha valami meg nem úgy sikerül, akkor sose azt nézd!

Friss topikok

  • takacsveca93: Szuper recept, nem is kell bele sokminden. Könnyen beszerezhető bármelyik áruházban. Ez az adag pe... (2019.06.29. 22:42) Lecsó
  • Vincenzo6: Csak a vegetàt ne! (2017.07.11. 11:35) Szívpörkölt
  • Darvászó Koppány: @Túrós: Hát, tesókám, a vajon hamar leég a picsába, 'oszt akkora égés lesz belőle, mint most Cost... (2014.06.30. 00:06) Rántotta másnaposan
  • hamahama: @Darvászó Koppány: Bizonyám: sütő villany, főző gáz! :) (2014.05.24. 21:29) Szték
  • KGeri: @Darvászó Koppány: Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:-) Apa kezdődik:-) (2011.04.19. 11:25) Húsvét

Linkblog

Rák fokhagymás, chilis olajban

2013.03.18. 11:27 Darvászó Koppány

Hát igen, basszátok meg, tesókáim visszatértünk még egy szezonra, mint a Trónok Harca az HBO-ra, és mivel hétvégén tényleg "gyött a cúg", mit volt mit tenni, főztünk, mintha kötelező lenne.

Mivel kurva éhesek voltunk, így kép nem készült - egyrészt azért, mert a cucc olyan meglepően gyorsan kész volt, hogy időm sem volt a kamerát készenlétbe helyezni, másrészt meg azért, mert ennek örömére kb. azonnal be is építettük az arcba' - de nem kell megmakkanni, mivel kurva jól sikerült, biztos hogy lesz még, és akkor lövök pár étvágygerjesztő fotót ehhez a poszthoz is.

Az ötlet onnan jött, hogy több étteremben is rendeltem már ilyen cuccot, és mivel meglehetősen egyszerűnek tűnt, úgy éreztem nem okozhat gondot egy proli konyhásnak. Sejtésem be is igazolódott. A hozzávalók: rák. No igen, passzmegh, ez az, ami kurvára nem egyszerű. A mai vacsoránk nagylelkű támogatója a csiribiri fenyőfás üzletlánc volt (akinek üzletpolitikáját az aluliskolázott 33 IQ-val rendelkező biztonsági őr nekem egyszer úgy foglalta össze, hogy "nem kötelező nálunk vásárolni"), na a választék rákból kb. annyi volt, mint hókotró március 15-én. Lehetett választani: fekete királyrák 4000-ért, vagy koktélrák 890-ért (mindkettő félkilós). Szerinted?:) Itt ütközik ki súlyosan proletár életmódom hátránya, hogy nincs autóm, amivel a Hegyvidék Központba, vagy a Budaörsi halpiacra tudnék menni friss rákért. Égő... Lényeg a lényeg, nem kell egy egomi látképet virítanod, mintha Neked fizetnének érte, sima koktélrákból is gáci jó lesz, azt megígérhetem! Én nem csináltam meg az egészet, két főre 30-40 dkg rákocska bőven elég, mint tehetségkutató a kertévéken. Ami kell még (a 30 dkg-s adaghoz viszonyítva): 2 gerezd fokhagyma, chili ízlés szerint, fél lime leve, petrezselyem, kb. 1 dl olívaolaj . Érzed már tesókám, hogy most nem relativitás elméletről lesz szó? Kell még valamilyen jó minőségű szénhidrát (esetünkben rozsos baguette) a tunkoláshoz.

Felbaszod a serpenyődet (jasszkari olvasóimnak lehet wok) full gázra, beleöntöd az olajat. Pár perc várakozás után, amikor mocsok forró, mehet az apróra vágott fokhagyma, és a chili. Égessen, mint márciusi hóvihar a katasztrófavédelmet! Kb. fél perc után a korábban kiolvasztott (ha friss, ugye ezt nem kell megcsinálni), és víztől szilvia típusú háztartási törlővel megszabadított rákot belekúrod, "jó erőssen" (ha vizes marad a rák, rád fog fröccsenni a forró olaj, azt nyávoghatsz, mint beragadt autós az M1-esen). Fogod a lime-ot és rácsavarod a serpenyőben sistergő szajréra az egészet, ne sajnáld, ettől lesz finom pikáns a cucc. Gyengébbek kedvéért: ezután moss kezet! Nagyjából 3-4 perc alatt elkészül, ezután semmit nem csinálsz, csak kirakod két tálba az egészet a serpenyőből, rászórod az apróra vágott petrezselymet, hogy szebben nézzen ki, még csavarhatsz rá egy kis lime-ot és lehet is küldeni befelé az arcodba. A chilis, fokhagymás olajat legalább akkora élvezet kitunkolni utána, mint befalni a rákot.

Jó étvágyat bazzmeg!

U.I.: A prolikonyha terveim szerint legalább kétheti rendszerességgel fog jelentkezni a jövőben. De ha nem, akkor sem vállalok felelősséget:)

Szólj hozzá!

Címkék: rák fokhagyma chili

A bejegyzés trackback címe:

https://prolikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr245140808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása